Oprichting vereniging

Zo is het begonnen

DerofaDe vereniging is opgericht door Henk Dekker. Op 2 september 1972 deed hij in de Zwolse Courant een oproep om een vereniging te beginnen voor mensen met een beperking, bejaarde mensen en mensen, die om een andere reden aan huis gebonden waren. Hij richtte zich op Nieuwleusen en omstreken. Op 30 september 1972 kwamen een aantal mensen in zaal Schoemaker bij elkaar om een vereniging op richten. De vereniging kreeg de toepasselijke naam "TAVENO"wat betekend Tot Algemeen Vermaak En Nuttige Ontspanning.
De eerste bijeenkomst werd gehouden op 16 November 1972 in de kantine van Dèrofa. Bij de oprichting telde de vereniging 30 leden en werd gesteund door ruim 100 donateurs.

De BoerderijTaveno werd als “ vereniging op 4 januari 1973 bij Koninklijk Besluit goedgekeurd”. Twee jaar nadat Taveno van start was gegaan, moest de vereniging al uitzien naar een ander onderkomen, omdat er een verbouwing was bij Dèrofa. Deze werd gevonden in de toenmalige “ Boerderij “ van de SMON aan de Burg. Backxlaan. Later is er nog gebruik gemaakt van het jeugdgebouw, van zowel de Grote Kerk als de Maranathakerk. In 1981 heeft de vereniging onderdak gevonden in het jeugdgebouw van de Gereformeerde kerk aan de Burg. Backxlaan. Dat bevalt nog steeds prima.

Rechtsboven de eerste foto van Derofa, daaronder De Boerderij en Het jeugdgebouw van de Grote Kerk.

Hit Counter